Kontakt
HIN d.o.o.
T. G. Masaryka 5,
43000 Bjelovar,
E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Tel. 043 / 244 738,
Mob. 091 / 506 50 25

Radno vrijeme:
pon.-pet - 8-16h;
sub. 9-12h

Korisne informacije

Prijavite se na našu e-listu

Statistika
Trenutno posjetitelja: 2
PROVJERITE NAŠE CIJENE I PONUDU! TEL. 043/244-738, MOB. 091/506 5025

Mladi vozači

Ustavni sud mogao bi uskoro ukinuti sporni članak 221.važećeg Zakona o sigurnosti prometa, koji mladim vozačima brani vožnju automobila jačih od 75 kW.

Članak 221. važećeg Zakona o sigurnosti prometa, mladim vozačima ( a to su vozači od 16 do 24 godine), brani vožnju automobila jačih od 75 kW(102ks) i određuje ograničenja: mladi vozač ne smije upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80km/h, brzoj cesti brzinom većom od 100km/h i 120km/h na autocesti, a mopedom 40km/h; mladi vozač ne smije upravljati vozilom, niti sjesti za upravljač ako je konzumirao alkohol ili opojne droge.- Prema stajalištu Ustavnog suda ova ograničenja su upitna i na radost i oprez mnogih najavljeno je njihovo ukidanje. Pošto se mladi vozači podrazumijevaju pod ne iskusne vozače, postavlja se pitanje kako ispraviti nepravdu nanesenu mladima, a ne izazvati kaos na cestama? Postoji niz prijedloga, ali izdvojiti ćemo samo dva: 1. većina država članica EU uvela je ili se sprema uvesti pojam vozača-početnika, a to znači da svaki vozač do 21 godine starosti i svaki vozač s vozačkim stažom kraćim od 2 godine.Vozač početnik obavezno mora proći školu sigurne vožnje u trajanju od 8 do 12 sati koja obuhvaća otklanjanje loših navika stečenih u početku samostalne vožnje, vježbe snalaženja u kritičnim situacijama kao što su iznenadno kočenje, skliska podloga, izbjegavanje prepreka i sl., te radionicu o posljedicama prebrze vožnje i vožnje pod utjecajem alkohola.

2.prijedlog podrazumijeva skraćenje statusa mladog vozača sa sadašnjih 6 na 4 godine. Tako bi mladom vozaču bilo omogućeno ukidanje ograničenja već poslije tri godine ako ne počini nijedan prometni prekršaj ili produljenje statusa mladog vozača na godinu ili dvije ako počini niz prekršaja...(izvor: Auto klub, časopis) Bez obzira bili mladi vozači ili već imate godine vozačkog iskustva, opreza nikad dosta. Kakove će dalje biti odluke Zakona? Da li će biti uvedena škola sigurne vožnje?...posjećujte stranice naše autoškole i biti ćete pravovremeno informirani.


>>Sljedeći članak:
Polaganje ispita na računalu